cardissuer_impl.cpp 13 KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339340341342343344345346347348349350351352353354355356357358359360361362363364365366367368369370371372373374375376377378379380381382383384385386387388389390391392393394395396397398399400401402403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425426427428429430431432433434435436437438439440441442443444445446447448449450451452453454455456457458459460461462463464465466467468469470471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491492493494495496497498499500501502503504505506507508509510511512513514515516517518519520521522523524525526527528529530531532533534535536537538539540541542543544545546547548549550551552553554555556557558559560561562563564565566567568569570571572573574575576577578
  1. // dllmain.cpp : 定义 DLL 应用程序的入口点。
  2. #include "cardissuer_impl.h"
  3. #include "cardissuer_httpans.h"
  4. #include <cstring>
  5. #include <cstdio>
  6. #include "log4vendor.h"
  7. #include <path.h>"
  8. #ifdef _MSC_VER
  9. BOOL APIENTRY DllMain(HMODULE hModule,
  10. DWORD ul_reason_for_call,
  11. LPVOID lpReserved
  12. )
  13. {
  14. switch (ul_reason_for_call)
  15. {
  16. case DLL_PROCESS_ATTACH:
  17. case DLL_THREAD_ATTACH:
  18. case DLL_THREAD_DETACH:
  19. case DLL_PROCESS_DETACH:
  20. break;
  21. }
  22. return TRUE;
  23. }
  24. #endif
  25. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum CreateDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  26. {
  27. pBaseObj = new CardIssuerImpl();
  28. if (pBaseObj == NULL) {
  29. return Error_Resource;
  30. }
  31. cmb::log_init_config config;
  32. config.dev_name = "vendor_CardIssuerStore";
  33. #ifdef _MSC_VER
  34. config.log_dir = ("C:\\rvc\\dbg\\");
  35. #else
  36. config.log_dir = ("/opt/rvc/dbg/");
  37. #endif
  38. std::string str;
  39. cmb::log4vendor::init(config, str);
  40. std::string tmpStr = GetSimulatorUrl();
  41. LOG4VTM(INFO, "URL = " << tmpStr.c_str());
  42. return Error_Succeed;
  43. }
  44. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum ReleaseDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  45. {
  46. if (pBaseObj == NULL) {
  47. return Error_Param;
  48. }
  49. if (CardIssuerImpl* pTmp = dynamic_cast<CardIssuerImpl*>(pBaseObj))
  50. {
  51. delete pTmp;
  52. pTmp = NULL;
  53. return Error_Succeed;
  54. }
  55. return Error_Param;
  56. }
  57. CardIssuerImpl::CardIssuerImpl()
  58. {
  59. }
  60. CardIssuerImpl::~CardIssuerImpl()
  61. {
  62. }
  63. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevCategory(DevCategoryInfo& devCategory)
  64. {
  65. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  66. SimulatorDevCategoryAns ans;
  67. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevCategory", ans);
  68. LOG4VTM(INFO, "GetDevCategory err = " << err);
  69. strcpy(devCategory.szType, ans.szType.c_str());
  70. strcpy(devCategory.szModel, ans.szModel.c_str());
  71. strcpy(devCategory.szVendor, ans.szVendor.c_str());
  72. devCategory.eState = (DevStateEnum)ans.eState;
  73. devCategory.version.wMajor = ans.version.wMajor;
  74. devCategory.version.wMinor = ans.version.wMinor;
  75. devCategory.version.wRevision = ans.version.wRevision;
  76. devCategory.version.wBuild = ans.version.wBuild;
  77. return err;
  78. }
  79. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::Reset()
  80. {
  81. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  82. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "Reset");
  83. LOG4VTM(INFO, "Reset err = " << err);
  84. return err;
  85. }
  86. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevClose()
  87. {
  88. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  89. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevClose");
  90. LOG4VTM(INFO, "DevClose err = " << err);
  91. return err;
  92. }
  93. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetLastErr(DevErrorInfo& devErrInfo)
  94. {
  95. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  96. SimulatorDevErrInfoAns ans;
  97. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetLastErr", ans);
  98. LOG4VTM(INFO, "GetLastErr err = " << err);
  99. devErrInfo.dwErrMsgLen = ans.dwErrMsgLen;
  100. strcpy(devErrInfo.szErrMsg, ans.szErrMsg.c_str());
  101. return err;
  102. }
  103. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevStatus(CardIssuerStatus& devStatus)
  104. {
  105. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  106. CardIssuerStatusAns ans;
  107. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevStatus", ans);
  108. LOG4VTM(INFO, "GetDevStatus err = " << err);
  109. if (err == Error_Succeed) {
  110. devStatus.eMedia = (CardStatusEnum)ans.eMedia;
  111. devStatus.eRetainBin = (RtBinStatusEnum)ans.eRetainBin;
  112. devStatus.dwRetainCount = ans.dwRetainCount;
  113. for (int i = 0; i < 12; i++)
  114. {
  115. if (i >= ans.eIssuerBin.size())
  116. {
  117. break;
  118. }
  119. devStatus.eIssuerBin[i] = (IssHopperStatusEnum)ans.eIssuerBin[i];
  120. }
  121. for (int i = 0; i < 12; i++)
  122. {
  123. if (i >= ans.dwIssuerCount.size())
  124. {
  125. break;
  126. }
  127. devStatus.dwIssuerCount[i] = ans.dwIssuerCount[i];
  128. }
  129. for (int i = 0; i < 8; i++)
  130. {
  131. if (i >= ans.eKakuTape.size())
  132. {
  133. break;
  134. }
  135. devStatus.eKakuTape[i] = (KakuPrintStatusEnum)ans.eKakuTape[i];
  136. }
  137. }
  138. return err;
  139. }
  140. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDeviceSN(char*& pDevSN)
  141. {
  142. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  143. GetDeviceSNAns ans;
  144. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDeviceSN", ans);
  145. LOG4VTM(INFO, "GetDeviceSN err = " << err);
  146. if (err == Error_Succeed) {
  147. strncpy(pDevSN, ans.pDevSN.c_str(), (128 > ans.pDevSN.length()) ? ans.pDevSN.length() : 128);
  148. }
  149. return err;
  150. }
  151. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCard(CardPosEnum eCardPos, int hopperNo)
  152. {
  153. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  154. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCard");
  155. LOG4VTM(INFO, "MoveCard err = " << err);
  156. return err;
  157. }
  158. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetCardInType(CardInEnum eCardIn)
  159. {
  160. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  161. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetCardInType");
  162. LOG4VTM(INFO, "SetCardInType err = " << err);
  163. return err;
  164. }
  165. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagRead(MagTracks& magTracks)
  166. {
  167. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  168. MagTracksAns ans;
  169. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagRead", ans);
  170. LOG4VTM(INFO, "MagRead err = " << err);
  171. if (err == Error_Succeed) {
  172. magTracks.eRange = (TrackRange)ans.eRange;
  173. for (int i = 0; i < MAX_MAG_TRACK_NUM; ++i) {
  174. magTracks.track[i].eSource = (TrackSrcEnum)ans.track[i].eSource;
  175. magTracks.track[i].eStatus = (TrackDataStateEnum)ans.track[i].eStatus;
  176. magTracks.track[i].dwSize = ans.track[i].dwSize;
  177. memset(magTracks.track[i].data, 0, sizeof(BYTE) * MAX_MAG_TRACK_SIZE);
  178. memcpy(magTracks.track[i].data, ans.track[i].data.c_str(), ans.track[i].data.length() + 1);
  179. }
  180. }
  181. return err;
  182. }
  183. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagWrite(MagTracks magTracks, MagWriteModeEnum eWriteMode)
  184. {
  185. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  186. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagWrite");
  187. LOG4VTM(INFO, "MagWrite err = " << err);
  188. return err;
  189. }
  190. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCard()
  191. {
  192. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  193. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCard");
  194. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCard err = " << err);
  195. return err;
  196. }
  197. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ContactIC()
  198. {
  199. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  200. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ContactIC");
  201. LOG4VTM(INFO, "ContactIC err = " << err);
  202. return err;
  203. }
  204. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReleaseIC()
  205. {
  206. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  207. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReleaseIC");
  208. LOG4VTM(INFO, "ReleaseIC err = " << err);
  209. return err;
  210. }
  211. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::WarmReset()
  212. {
  213. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  214. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "WarmReset");
  215. LOG4VTM(INFO, "WarmReset err = " << err);
  216. return err;
  217. }
  218. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ICCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  219. {
  220. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  221. CmdInfoAns ans;
  222. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ICCommand", ans);
  223. LOG4VTM(INFO, "ICCommand err = " << err);
  224. if (err == Error_Succeed) {
  225. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  226. memcpy(recvBuf.data, ans.data.bData, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  227. }
  228. return err;
  229. }
  230. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMActive(BYTE vcc)
  231. {
  232. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  233. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMActive");
  234. LOG4VTM(INFO, "SAMActive err = " << err);
  235. return err;
  236. }
  237. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMDeactivate()
  238. {
  239. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  240. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMDeactivate");
  241. LOG4VTM(INFO, "SAMDeactivate err = " << err);
  242. return err;
  243. }
  244. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMWarmReset()
  245. {
  246. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  247. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMWarmReset");
  248. LOG4VTM(INFO, "SAMWarmReset err = " << err);
  249. return err;
  250. }
  251. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  252. {
  253. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  254. CmdInfoAns ans;
  255. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMCommand", ans);
  256. LOG4VTM(INFO, "SAMCommand err = " << err);
  257. if (err == Error_Succeed) {
  258. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  259. memcpy(recvBuf.data, ans.data.bData, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  260. }
  261. return err;
  262. }
  263. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMQueryStatus(SAMStatus& samStatus)
  264. {
  265. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  266. SAMStatusAns ans;
  267. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMQueryStatus", ans);
  268. LOG4VTM(INFO, "SAMQueryStatus err = " << err);
  269. if (err == Error_Succeed) {
  270. samStatus.isActive = ans.isActive;
  271. samStatus.chosenOfSAM = ans.chosenOfSAM;
  272. }
  273. return err;
  274. }
  275. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMSelect(const int sn)
  276. {
  277. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  278. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMSelect");
  279. LOG4VTM(INFO, "SAMSelect err = " << err);
  280. return err;
  281. }
  282. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCardATR(CmdInfo& atrBuf)
  283. {
  284. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  285. CmdInfoAns ans;
  286. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCardATR", ans);
  287. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCardATR err = " << err);
  288. if (err == Error_Succeed) {
  289. atrBuf.dwSize = ans.dwSize;
  290. memcpy(atrBuf.data, ans.data.bData, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  291. }
  292. return err;
  293. }
  294. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveContactlessICCard(char fstType, char scdType, char thdType, char& outType)
  295. {
  296. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  297. ActiveContactlessICCardAns ans;
  298. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveContactlessICCard", ans);
  299. LOG4VTM(INFO, "ActiveContactlessICCard err = " << err);
  300. if (err == Error_Succeed) {
  301. outType = (char)ans.outType;
  302. }
  303. return err;
  304. }
  305. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactivateICCard()
  306. {
  307. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  308. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactivateICCard");
  309. LOG4VTM(INFO, "DeactivateICCard err = " << err);
  310. return err;
  311. }
  312. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactContactlessICCard()
  313. {
  314. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  315. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactContactlessICCard");
  316. LOG4VTM(INFO, "DeactContactlessICCard err = " << err);
  317. return err;
  318. }
  319. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::RFTypeABCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  320. {
  321. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  322. CmdInfoAns ans;
  323. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "RFTypeABCommand", ans);
  324. LOG4VTM(INFO, "RFTypeABCommand err = " << err);
  325. if (err == Error_Succeed) {
  326. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  327. memcpy(recvBuf.data, ans.data.bData, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  328. }
  329. return err;
  330. }
  331. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevOpenEx(DWORD dwPort, DWORD dwBaudRate, BYTE btOpenType, const char* pDevSN, BYTE& btType)
  332. {
  333. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  334. DevOpenExAns ans;
  335. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevOpenEx", ans);
  336. LOG4VTM(INFO, "DevOpenEx err = " << err);
  337. if (err == Error_Succeed) {
  338. btType = (BYTE)ans.btType;
  339. }
  340. return err;
  341. }
  342. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::TransferEnInit(int& iStatus, BYTE*& Cr1, int& lenR1, BYTE*& Cr3, int& lenR3, BYTE*& dKey, int& lenKey)
  343. {
  344. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  345. TransferEnInitAns ans;
  346. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "TransferEnInit", ans);
  347. LOG4VTM(INFO, "TransferEnInit err = " << err);
  348. if (err == Error_Succeed) {
  349. iStatus = ans.iStatus;
  350. lenR1 = ans.lenR1;
  351. lenR3 = ans.lenR3;
  352. lenKey = ans.lenKey;
  353. memcpy(Cr1, ans.Cr1.c_str(), 256);
  354. memcpy(Cr3, ans.Cr3.c_str(), 256);
  355. memcpy(dKey, ans.dKey.c_str(), 256);
  356. }
  357. return err;
  358. }
  359. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetR2(int& iStatus, BYTE* pCr2, int lenR2)
  360. {
  361. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  362. SetR2Ans ans;
  363. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetR2", ans);
  364. LOG4VTM(INFO, "SetR2 err = " << err);
  365. if (err == Error_Succeed) {
  366. iStatus = ans.iStatus;
  367. }
  368. return err;
  369. }
  370. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SendWorkingKey(const char* pWorkingKey)
  371. {
  372. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  373. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SendWorkingKey");
  374. LOG4VTM(INFO, "SendWorkingKey err = " << err);
  375. return err;
  376. }
  377. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardToSlot(int slot)
  378. {
  379. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  380. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardToSlot");
  381. LOG4VTM(INFO, "MoveCardToSlot err = " << err);
  382. return err;
  383. }
  384. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardFromSlot(int slot)
  385. {
  386. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  387. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardFromSlot");
  388. LOG4VTM(INFO, "MoveCardFromSlot err = " << err);
  389. return err;
  390. }
  391. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReadAccount(CardNo& cardNo)
  392. {
  393. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  394. CardNoAns ans;
  395. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReadAccount", ans);
  396. LOG4VTM(INFO, "ReadAccount err = " << err);
  397. if (err == Error_Succeed) {
  398. cardNo.dwSize = ans.dwSize;
  399. cardNo.dwTrack2Size = ans.dwTrack2Size;
  400. cardNo.dwTrack3Size = ans.dwTrack3Size;
  401. memcpy(cardNo.account, ans.account.c_str(), ans.account.length() + 1);
  402. memcpy(cardNo.track2, ans.track2.c_str(), ans.track2.length() + 1);
  403. memcpy(cardNo.track3, ans.track3.c_str(), ans.track3.length() + 1);
  404. }
  405. return err;
  406. }
  407. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetSlotSum(int& sum)
  408. {
  409. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  410. GetSlotSumAns ans;
  411. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetSlotSum", ans);
  412. LOG4VTM(INFO, "GetSlotSum err = " << err);
  413. if (err == Error_Succeed) {
  414. sum = ans.sum;
  415. }
  416. return err;
  417. }
  418. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::QuerySlotsStatus(SlotStatus& slots, const int slot, bool bFull /*= false*/)
  419. {
  420. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  421. SlotStatusAns ans;
  422. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "QuerySlotsStatus", ans);
  423. LOG4VTM(INFO, "QuerySlotsStatus err = " << err);
  424. if (err == Error_Succeed) {
  425. slots.dwSize = ans.dwSize;
  426. for (int i = 0; i < ans.status.size(); i++)
  427. {
  428. slots.status[i] = (BYTE)ans.status[i];
  429. }
  430. }
  431. return err;
  432. }
  433. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::PrintCardFaceRightNow(const KakuPrintInfo printInfo)
  434. {
  435. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  436. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "PrintCardFaceRightNow");
  437. LOG4VTM(INFO, "PrintCardFaceRightNow err = " << err);
  438. return err;
  439. }