cardissuer_impl.cpp 13 KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339340341342343344345346347348349350351352353354355356357358359360361362363364365366367368369370371372373374375376377378379380381382383384385386387388389390391392393394395396397398399400401402403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425426427428429430431432433434435436437438439440441442443444445446447448449450451452453454455456457458459460461462463464465466467468469470471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491492493494495496497498499500501502503504505506507508509510511512513514515516517518519520521522523524525526527528529530531532533534535536537538539540541542543544545546547548549550551552553554555556557558559560561562563564565566567568569570571572573574575576577578579580581582583584585586587588589590591
  1. // dllmain.cpp : 定义 DLL 应用程序的入口点。
  2. #include "cardissuer_impl.h"
  3. #include "cardissuer_httpans.h"
  4. #include <cstring>
  5. #include <cstdio>
  6. #include "log4vendor.h"
  7. #include <path.h>"
  8. #ifdef _MSC_VER
  9. BOOL APIENTRY DllMain(HMODULE hModule,
  10. DWORD ul_reason_for_call,
  11. LPVOID lpReserved
  12. )
  13. {
  14. switch (ul_reason_for_call)
  15. {
  16. case DLL_PROCESS_ATTACH:
  17. case DLL_THREAD_ATTACH:
  18. case DLL_THREAD_DETACH:
  19. case DLL_PROCESS_DETACH:
  20. break;
  21. }
  22. return TRUE;
  23. }
  24. #endif
  25. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum CreateDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  26. {
  27. pBaseObj = new CardIssuerImpl();
  28. if (pBaseObj == NULL) {
  29. return Error_Resource;
  30. }
  31. cmb::log_init_config config;
  32. config.dev_name = "vendor_CardIssuerStore";
  33. #ifdef _MSC_VER
  34. config.log_dir = ("C:\\rvc\\dbg\\");
  35. #else
  36. config.log_dir = ("/opt/rvc/dbg/");
  37. #endif
  38. std::string str;
  39. cmb::log4vendor::init(config, str);
  40. printf("init after: %s\n", str.c_str());
  41. return Error_Succeed;
  42. }
  43. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum ReleaseDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  44. {
  45. if (pBaseObj == NULL) {
  46. return Error_Param;
  47. }
  48. if (CardIssuerImpl* pTmp = dynamic_cast<CardIssuerImpl*>(pBaseObj))
  49. {
  50. delete pTmp;
  51. pTmp = NULL;
  52. return Error_Succeed;
  53. }
  54. return Error_Param;
  55. }
  56. CardIssuerImpl::CardIssuerImpl()
  57. {
  58. }
  59. CardIssuerImpl::~CardIssuerImpl()
  60. {
  61. }
  62. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevCategory(DevCategoryInfo& devCategory)
  63. {
  64. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  65. SimulatorDevCategoryAns ans;
  66. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevCategory", ans);
  67. LOG4VTM(INFO, "GetDevCategory err = " << err);
  68. strcpy(devCategory.szType, ans.szType.c_str());
  69. strcpy(devCategory.szModel, ans.szModel.c_str());
  70. strcpy(devCategory.szVendor, ans.szVendor.c_str());
  71. devCategory.eState = (DevStateEnum)ans.eState;
  72. devCategory.version.wMajor = ans.version.wMajor;
  73. devCategory.version.wMinor = ans.version.wMinor;
  74. devCategory.version.wRevision = ans.version.wRevision;
  75. devCategory.version.wBuild = ans.version.wBuild;
  76. return err;
  77. }
  78. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::Reset()
  79. {
  80. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  81. SimulatorCommonAns ans;
  82. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "Reset", ans);
  83. LOG4VTM(INFO, "Reset err = " << err);
  84. return err;
  85. }
  86. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevClose()
  87. {
  88. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  89. SimulatorCommonAns ans;
  90. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevClose", ans);
  91. LOG4VTM(INFO, "DevClose err = " << err);
  92. return err;
  93. }
  94. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetLastErr(DevErrorInfo& devErrInfo)
  95. {
  96. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  97. SimulatorDevErrInfoAns ans;
  98. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetLastErr", ans);
  99. LOG4VTM(INFO, "GetLastErr err = " << err);
  100. devErrInfo.dwErrMsgLen = ans.dwErrMsgLen;
  101. strcpy(devErrInfo.szErrMsg, ans.szErrMsg.c_str());
  102. return err;
  103. }
  104. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevStatus(CardIssuerStatus& devStatus)
  105. {
  106. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  107. CardIssuerStatusAns ans;
  108. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevStatus", ans);
  109. LOG4VTM(INFO, "GetDevStatus err = " << err);
  110. if (err == Error_Succeed) {
  111. devStatus.eMedia = (CardStatusEnum)ans.eMedia;
  112. devStatus.eRetainBin = (RtBinStatusEnum)ans.eRetainBin;
  113. devStatus.dwRetainCount = ans.dwRetainCount;
  114. for (int i = 0; i < 12; i++)
  115. {
  116. if (i >= ans.eIssuerBin.size())
  117. {
  118. break;
  119. }
  120. devStatus.eIssuerBin[i] = (IssHopperStatusEnum)ans.eIssuerBin[i];
  121. }
  122. for (int i = 0; i < 12; i++)
  123. {
  124. if (i >= ans.dwIssuerCount.size())
  125. {
  126. break;
  127. }
  128. devStatus.dwIssuerCount[i] = ans.dwIssuerCount[i];
  129. }
  130. for (int i = 0; i < 8; i++)
  131. {
  132. if (i >= ans.eKakuTape.size())
  133. {
  134. break;
  135. }
  136. devStatus.eKakuTape[i] = (KakuPrintStatusEnum)ans.eKakuTape[i];
  137. }
  138. }
  139. return err;
  140. }
  141. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDeviceSN(char*& pDevSN)
  142. {
  143. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  144. GetDeviceSNAns ans;
  145. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDeviceSN", ans);
  146. LOG4VTM(INFO, "GetDeviceSN err = " << err);
  147. if (err == Error_Succeed) {
  148. strncpy(pDevSN, ans.pDevSN.c_str(), (128 > ans.pDevSN.length()) ? ans.pDevSN.length() : 128);
  149. }
  150. return err;
  151. }
  152. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCard(CardPosEnum eCardPos, int hopperNo)
  153. {
  154. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  155. SimulatorCommonAns ans;
  156. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCard", ans);
  157. LOG4VTM(INFO, "MoveCard err = " << err);
  158. return err;
  159. }
  160. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetCardInType(CardInEnum eCardIn)
  161. {
  162. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  163. SimulatorCommonAns ans;
  164. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetCardInType", ans);
  165. LOG4VTM(INFO, "SetCardInType err = " << err);
  166. return err;
  167. }
  168. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagRead(MagTracks& magTracks)
  169. {
  170. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  171. MagTracksAns ans;
  172. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagRead", ans);
  173. LOG4VTM(INFO, "MagRead err = " << err);
  174. if (err == Error_Succeed) {
  175. magTracks.eRange = (TrackRange)ans.eRange;
  176. for (int i = 0; i < MAX_MAG_TRACK_NUM; ++i) {
  177. magTracks.track[i].eSource = (TrackSrcEnum)ans.track[i].eSource;
  178. magTracks.track[i].eStatus = (TrackDataStateEnum)ans.track[i].eStatus;
  179. magTracks.track[i].dwSize = ans.track[i].dwSize;
  180. memset(magTracks.track[i].data, 0, sizeof(BYTE) * MAX_MAG_TRACK_SIZE);
  181. memcpy(magTracks.track[i].data, ans.track[i].data, sizeof(BYTE) * MAX_MAG_TRACK_SIZE);
  182. }
  183. }
  184. return err;
  185. }
  186. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagWrite(MagTracks magTracks, MagWriteModeEnum eWriteMode)
  187. {
  188. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  189. SimulatorCommonAns ans;
  190. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagWrite", ans);
  191. LOG4VTM(INFO, "MagWrite err = " << err);
  192. return err;
  193. }
  194. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCard()
  195. {
  196. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  197. SimulatorCommonAns ans;
  198. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCard", ans);
  199. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCard err = " << err);
  200. return err;
  201. }
  202. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ContactIC()
  203. {
  204. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  205. SimulatorCommonAns ans;
  206. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ContactIC", ans);
  207. LOG4VTM(INFO, "ContactIC err = " << err);
  208. return err;
  209. }
  210. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReleaseIC()
  211. {
  212. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  213. SimulatorCommonAns ans;
  214. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReleaseIC", ans);
  215. LOG4VTM(INFO, "ReleaseIC err = " << err);
  216. return err;
  217. }
  218. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::WarmReset()
  219. {
  220. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  221. SimulatorCommonAns ans;
  222. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "WarmReset", ans);
  223. LOG4VTM(INFO, "WarmReset err = " << err);
  224. return err;
  225. }
  226. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ICCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  227. {
  228. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  229. CmdInfoAns ans;
  230. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ICCommand", ans);
  231. LOG4VTM(INFO, "ICCommand err = " << err);
  232. if (err == Error_Succeed) {
  233. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  234. memcpy(recvBuf.data, ans.data, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  235. }
  236. return err;
  237. }
  238. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMActive(BYTE vcc)
  239. {
  240. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  241. SimulatorCommonAns ans;
  242. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMActive", ans);
  243. LOG4VTM(INFO, "SAMActive err = " << err);
  244. return err;
  245. }
  246. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMDeactivate()
  247. {
  248. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  249. SimulatorCommonAns ans;
  250. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMDeactivate", ans);
  251. LOG4VTM(INFO, "SAMDeactivate err = " << err);
  252. return err;
  253. }
  254. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMWarmReset()
  255. {
  256. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  257. SimulatorCommonAns ans;
  258. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMWarmReset", ans);
  259. LOG4VTM(INFO, "SAMWarmReset err = " << err);
  260. return err;
  261. }
  262. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  263. {
  264. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  265. CmdInfoAns ans;
  266. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMCommand", ans);
  267. LOG4VTM(INFO, "SAMCommand err = " << err);
  268. if (err == Error_Succeed) {
  269. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  270. memcpy(recvBuf.data, ans.data, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  271. }
  272. return err;
  273. }
  274. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMQueryStatus(SAMStatus& samStatus)
  275. {
  276. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  277. SAMStatusAns ans;
  278. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMQueryStatus", ans);
  279. LOG4VTM(INFO, "SAMQueryStatus err = " << err);
  280. if (err == Error_Succeed) {
  281. samStatus.isActive = ans.isActive;
  282. samStatus.chosenOfSAM = ans.chosenOfSAM;
  283. }
  284. return err;
  285. }
  286. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMSelect(const int sn)
  287. {
  288. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  289. SimulatorCommonAns ans;
  290. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMSelect", ans);
  291. LOG4VTM(INFO, "SAMSelect err = " << err);
  292. return err;
  293. }
  294. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCardATR(CmdInfo& atrBuf)
  295. {
  296. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  297. CmdInfoAns ans;
  298. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCardATR", ans);
  299. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCardATR err = " << err);
  300. if (err == Error_Succeed) {
  301. atrBuf.dwSize = ans.dwSize;
  302. memcpy(atrBuf.data, ans.data, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  303. }
  304. return err;
  305. }
  306. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveContactlessICCard(char fstType, char scdType, char thdType, char& outType)
  307. {
  308. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  309. ActiveContactlessICCardAns ans;
  310. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveContactlessICCard", ans);
  311. LOG4VTM(INFO, "ActiveContactlessICCard err = " << err);
  312. if (err == Error_Succeed) {
  313. outType = (char)ans.outType;
  314. }
  315. return err;
  316. }
  317. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactivateICCard()
  318. {
  319. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  320. SimulatorCommonAns ans;
  321. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactivateICCard", ans);
  322. LOG4VTM(INFO, "DeactivateICCard err = " << err);
  323. return err;
  324. }
  325. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactContactlessICCard()
  326. {
  327. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  328. SimulatorCommonAns ans;
  329. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactContactlessICCard", ans);
  330. LOG4VTM(INFO, "DeactContactlessICCard err = " << err);
  331. return err;
  332. }
  333. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::RFTypeABCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  334. {
  335. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  336. CmdInfoAns ans;
  337. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "RFTypeABCommand", ans);
  338. LOG4VTM(INFO, "RFTypeABCommand err = " << err);
  339. if (err == Error_Succeed) {
  340. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  341. memcpy(recvBuf.data, ans.data, sizeof(BYTE) * MAX_IC_BUFFER_SIZE);
  342. }
  343. return err;
  344. }
  345. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevOpenEx(DWORD dwPort, DWORD dwBaudRate, BYTE btOpenType, const char* pDevSN, BYTE& btType)
  346. {
  347. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  348. DevOpenExAns ans;
  349. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevOpenEx", ans);
  350. LOG4VTM(INFO, "DevOpenEx err = " << err);
  351. if (err == Error_Succeed) {
  352. btType = (BYTE)ans.btType;
  353. }
  354. return err;
  355. }
  356. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::TransferEnInit(int& iStatus, BYTE*& Cr1, int& lenR1, BYTE*& Cr3, int& lenR3, BYTE*& dKey, int& lenKey)
  357. {
  358. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  359. TransferEnInitAns ans;
  360. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "TransferEnInit", ans);
  361. LOG4VTM(INFO, "TransferEnInit err = " << err);
  362. if (err == Error_Succeed) {
  363. iStatus = ans.iStatus;
  364. lenR1 = ans.lenR1;
  365. lenR3 = ans.lenR3;
  366. lenKey = ans.lenKey;
  367. memcpy(Cr1, ans.Cr1, 256);
  368. memcpy(Cr3, ans.Cr3, 256);
  369. memcpy(dKey, ans.dKey, 256);
  370. }
  371. return err;
  372. }
  373. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetR2(int& iStatus, BYTE* pCr2, int lenR2)
  374. {
  375. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  376. SetR2Ans ans;
  377. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetR2", ans);
  378. LOG4VTM(INFO, "SetR2 err = " << err);
  379. if (err == Error_Succeed) {
  380. iStatus = ans.iStatus;
  381. }
  382. return err;
  383. }
  384. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SendWorkingKey(const char* pWorkingKey)
  385. {
  386. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  387. SimulatorCommonAns ans;
  388. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SendWorkingKey", ans);
  389. LOG4VTM(INFO, "SendWorkingKey err = " << err);
  390. return err;
  391. }
  392. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardToSlot(int slot)
  393. {
  394. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  395. SimulatorCommonAns ans;
  396. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardToSlot", ans);
  397. LOG4VTM(INFO, "MoveCardToSlot err = " << err);
  398. return err;
  399. }
  400. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardFromSlot(int slot)
  401. {
  402. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  403. SimulatorCommonAns ans;
  404. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardFromSlot", ans);
  405. LOG4VTM(INFO, "MoveCardFromSlot err = " << err);
  406. return err;
  407. }
  408. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReadAccount(CardNo& cardNo)
  409. {
  410. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  411. CardNoAns ans;
  412. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReadAccount", ans);
  413. LOG4VTM(INFO, "ReadAccount err = " << err);
  414. if (err == Error_Succeed) {
  415. cardNo.dwSize = ans.dwSize;
  416. cardNo.dwTrack2Size = ans.dwTrack2Size;
  417. cardNo.dwTrack3Size = ans.dwTrack3Size;
  418. memcpy(cardNo.account, ans.account.c_str(), ans.account.length());
  419. memcpy(cardNo.track2, ans.track2.c_str(), ans.track2.length());
  420. memcpy(cardNo.track3, ans.track3.c_str(), ans.track3.length());
  421. }
  422. return err;
  423. }
  424. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetSlotSum(int& sum)
  425. {
  426. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  427. GetSlotSumAns ans;
  428. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetSlotSum", ans);
  429. LOG4VTM(INFO, "GetSlotSum err = " << err);
  430. if (err == Error_Succeed) {
  431. sum = ans.sum;
  432. }
  433. return err;
  434. }
  435. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::QuerySlotsStatus(SlotStatus& slots, const int slot, bool bFull /*= false*/)
  436. {
  437. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  438. SlotStatusAns ans;
  439. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "QuerySlotsStatus", ans);
  440. LOG4VTM(INFO, "QuerySlotsStatus err = " << err);
  441. if (err == Error_Succeed) {
  442. slots.dwSize = ans.dwSize;
  443. memcpy(slots.status, ans.status, MAX_SLOT_BUFFER_SIZE);
  444. }
  445. return err;
  446. }
  447. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::PrintCardFaceRightNow(const KakuPrintInfo printInfo)
  448. {
  449. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  450. SimulatorCommonAns ans;
  451. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "PrintCardFaceRightNow", ans);
  452. LOG4VTM(INFO, "PrintCardFaceRightNow err = " << err);
  453. return err;
  454. }