cardissuer_impl.cpp 14 KB

123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294295296297298299300301302303304305306307308309310311312313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333334335336337338339340341342343344345346347348349350351352353354355356357358359360361362363364365366367368369370371372373374375376377378379380381382383384385386387388389390391392393394395396397398399400401402403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425426427428429430431432433434435436437438439440441442443444445446447448449450451452453454455456457458459460461462463464465466467468469470471472473474475476477478479480481482483484485486487488489490491492493494495496497498499500501502503504505506507508509510511512513514515516517518519520521522523524525526527528529530531532533534535536537538539540541542543544545546547548549550551552553554555556557558559560561562563564565566567568569570571572573574575576577578579580581582583584585586587588589590591592593594595596597
  1. // dllmain.cpp : 定义 DLL 应用程序的入口点。
  2. #include "cardissuer_impl.h"
  3. #include "cardissuer_httpans.h"
  4. #include <cstring>
  5. #include <cstdio>
  6. #include "log4vendor.h"
  7. #include <path.h>"
  8. #ifdef _MSC_VER
  9. BOOL APIENTRY DllMain(HMODULE hModule,
  10. DWORD ul_reason_for_call,
  11. LPVOID lpReserved
  12. )
  13. {
  14. switch (ul_reason_for_call)
  15. {
  16. case DLL_PROCESS_ATTACH:
  17. case DLL_THREAD_ATTACH:
  18. case DLL_THREAD_DETACH:
  19. case DLL_PROCESS_DETACH:
  20. break;
  21. }
  22. return TRUE;
  23. }
  24. #endif
  25. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum CreateDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  26. {
  27. pBaseObj = new CardIssuerImpl();
  28. if (pBaseObj == NULL) {
  29. return Error_Resource;
  30. }
  31. cmb::log_init_config config;
  32. config.dev_name = "vendor_CardIssuerStand";
  33. #ifdef _MSC_VER
  34. config.log_dir = ("C:\\rvc\\dbg\\");
  35. #else
  36. config.log_dir = ("/opt/rvc/dbg/");
  37. #endif
  38. std::string str;
  39. cmb::log4vendor::init(config, str);
  40. std::string tmpStr = GetSimulatorUrl();
  41. LOG4VTM(INFO, "URL = " << tmpStr.c_str());
  42. return Error_Succeed;
  43. }
  44. DEVICEBASE_API ErrorCodeEnum ReleaseDevComponent(DeviceBaseClass*& pBaseObj)
  45. {
  46. if (pBaseObj == NULL) {
  47. return Error_Param;
  48. }
  49. if (CardIssuerImpl* pTmp = dynamic_cast<CardIssuerImpl*>(pBaseObj))
  50. {
  51. delete pTmp;
  52. pTmp = NULL;
  53. return Error_Succeed;
  54. }
  55. return Error_Param;
  56. }
  57. CardIssuerImpl::CardIssuerImpl()
  58. {
  59. }
  60. CardIssuerImpl::~CardIssuerImpl()
  61. {
  62. }
  63. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevCategory(DevCategoryInfo& devCategory)
  64. {
  65. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  66. SimulatorDevCategoryAns ans;
  67. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevCategory", ans);
  68. LOG4VTM(INFO, "GetDevCategory err = " << err);
  69. strcpy(devCategory.szType, ans.szType.c_str());
  70. strcpy(devCategory.szModel, ans.szModel.c_str());
  71. strcpy(devCategory.szVendor, ans.szVendor.c_str());
  72. devCategory.eState = (DevStateEnum)ans.eState;
  73. devCategory.version.wMajor = ans.version.wMajor;
  74. devCategory.version.wMinor = ans.version.wMinor;
  75. devCategory.version.wRevision = ans.version.wRevision;
  76. devCategory.version.wBuild = ans.version.wBuild;
  77. return err;
  78. }
  79. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::Reset()
  80. {
  81. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  82. SimulatorCommonAns ans;
  83. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "Reset", ans);
  84. LOG4VTM(INFO, "Reset err = " << err);
  85. return err;
  86. }
  87. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevClose()
  88. {
  89. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  90. SimulatorCommonAns ans;
  91. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevClose", ans);
  92. LOG4VTM(INFO, "DevClose err = " << err);
  93. return err;
  94. }
  95. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetLastErr(DevErrorInfo& devErrInfo)
  96. {
  97. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  98. SimulatorDevErrInfoAns ans;
  99. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetLastErr", ans);
  100. LOG4VTM(INFO, "GetLastErr err = " << err);
  101. devErrInfo.dwErrMsgLen = ans.dwErrMsgLen;
  102. strcpy(devErrInfo.szErrMsg, ans.szErrMsg.c_str());
  103. return err;
  104. }
  105. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDevStatus(CardIssuerStatus& devStatus)
  106. {
  107. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  108. CardIssuerStatusAns ans;
  109. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDevStatus", ans);
  110. LOG4VTM(INFO, "GetDevStatus err = " << err);
  111. if (err == Error_Succeed) {
  112. devStatus.eMedia = (CardStatusEnum)ans.eMedia;
  113. devStatus.eRetainBin = (RtBinStatusEnum)ans.eRetainBin;
  114. devStatus.dwRetainCount = ans.dwRetainCount;
  115. for (int i = 0; i < 12; i++)
  116. {
  117. if (i >= ans.eIssuerBin.size())
  118. {
  119. break;
  120. }
  121. devStatus.eIssuerBin[i] = (IssHopperStatusEnum)ans.eIssuerBin[i];
  122. }
  123. for (int i = 0; i < 12; i++)
  124. {
  125. if (i >= ans.dwIssuerCount.size())
  126. {
  127. break;
  128. }
  129. devStatus.dwIssuerCount[i] = ans.dwIssuerCount[i];
  130. }
  131. for (int i = 0; i < 8; i++)
  132. {
  133. if (i >= ans.eKakuTape.size())
  134. {
  135. break;
  136. }
  137. devStatus.eKakuTape[i] = (KakuPrintStatusEnum)ans.eKakuTape[i];
  138. }
  139. }
  140. return err;
  141. }
  142. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetDeviceSN(char*& pDevSN)
  143. {
  144. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  145. GetDeviceSNAns ans;
  146. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetDeviceSN", ans);
  147. LOG4VTM(INFO, "GetDeviceSN err = " << err);
  148. if (err == Error_Succeed) {
  149. strncpy(pDevSN, ans.pDevSN.c_str(), (128 > ans.pDevSN.length()) ? ans.pDevSN.length() : 128);
  150. }
  151. return err;
  152. }
  153. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCard(CardPosEnum eCardPos, int hopperNo)
  154. {
  155. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  156. SimulatorCommonAns ans;
  157. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCard", ans);
  158. LOG4VTM(INFO, "MoveCard err = " << err);
  159. return err;
  160. }
  161. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetCardInType(CardInEnum eCardIn)
  162. {
  163. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  164. SimulatorCommonAns ans;
  165. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetCardInType", ans);
  166. LOG4VTM(INFO, "SetCardInType err = " << err);
  167. return err;
  168. }
  169. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagRead(MagTracks& magTracks)
  170. {
  171. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  172. MagTracksAns ans;
  173. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagRead", ans);
  174. LOG4VTM(INFO, "MagRead err = " << err);
  175. if (err == Error_Succeed) {
  176. magTracks.eRange = (TrackRange)ans.eRange;
  177. for (int i = 0; i < MAX_MAG_TRACK_NUM; ++i) {
  178. magTracks.track[i].eSource = (TrackSrcEnum)ans.track[i].eSource;
  179. magTracks.track[i].eStatus = (TrackDataStateEnum)ans.track[i].eStatus;
  180. magTracks.track[i].dwSize = ans.track[i].dwSize;
  181. memset(magTracks.track[i].data, 0, sizeof(BYTE) * MAX_MAG_TRACK_SIZE);
  182. memcpy(magTracks.track[i].data, ans.track[i].data.c_str(), ans.track[i].data.length() + 1);
  183. }
  184. }
  185. return err;
  186. }
  187. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MagWrite(MagTracks magTracks, MagWriteModeEnum eWriteMode)
  188. {
  189. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  190. SimulatorCommonAns ans;
  191. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MagWrite", ans);
  192. LOG4VTM(INFO, "MagWrite err = " << err);
  193. return err;
  194. }
  195. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCard()
  196. {
  197. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  198. SimulatorCommonAns ans;
  199. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCard", ans);
  200. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCard err = " << err);
  201. return err;
  202. }
  203. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ContactIC()
  204. {
  205. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  206. SimulatorCommonAns ans;
  207. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ContactIC", ans);
  208. LOG4VTM(INFO, "ContactIC err = " << err);
  209. return err;
  210. }
  211. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReleaseIC()
  212. {
  213. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  214. SimulatorCommonAns ans;
  215. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReleaseIC", ans);
  216. LOG4VTM(INFO, "ReleaseIC err = " << err);
  217. return err;
  218. }
  219. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::WarmReset()
  220. {
  221. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  222. SimulatorCommonAns ans;
  223. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "WarmReset", ans);
  224. LOG4VTM(INFO, "WarmReset err = " << err);
  225. return err;
  226. }
  227. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ICCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  228. {
  229. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  230. CmdInfoAns ans;
  231. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ICCommand", ans);
  232. LOG4VTM(INFO, "ICCommand err = " << err);
  233. if (err == Error_Succeed) {
  234. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  235. memcpy(recvBuf.data, ans.data.c_str(), ans.data.length() + 1);
  236. }
  237. return err;
  238. }
  239. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMActive(BYTE vcc)
  240. {
  241. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  242. SimulatorCommonAns ans;
  243. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMActive", ans);
  244. LOG4VTM(INFO, "SAMActive err = " << err);
  245. return err;
  246. }
  247. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMDeactivate()
  248. {
  249. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  250. SimulatorCommonAns ans;
  251. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMDeactivate", ans);
  252. LOG4VTM(INFO, "SAMDeactivate err = " << err);
  253. return err;
  254. }
  255. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMWarmReset()
  256. {
  257. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  258. SimulatorCommonAns ans;
  259. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMWarmReset", ans);
  260. LOG4VTM(INFO, "SAMWarmReset err = " << err);
  261. return err;
  262. }
  263. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  264. {
  265. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  266. CmdInfoAns ans;
  267. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMCommand", ans);
  268. LOG4VTM(INFO, "SAMCommand err = " << err);
  269. if (err == Error_Succeed) {
  270. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  271. memcpy(recvBuf.data, ans.data.c_str(), ans.data.length() + 1);
  272. }
  273. return err;
  274. }
  275. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMQueryStatus(SAMStatus& samStatus)
  276. {
  277. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  278. SAMStatusAns ans;
  279. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMQueryStatus", ans);
  280. LOG4VTM(INFO, "SAMQueryStatus err = " << err);
  281. if (err == Error_Succeed) {
  282. samStatus.isActive = ans.isActive;
  283. samStatus.chosenOfSAM = ans.chosenOfSAM;
  284. }
  285. return err;
  286. }
  287. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SAMSelect(const int sn)
  288. {
  289. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  290. SimulatorCommonAns ans;
  291. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SAMSelect", ans);
  292. LOG4VTM(INFO, "SAMSelect err = " << err);
  293. return err;
  294. }
  295. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveICCardATR(CmdInfo& atrBuf)
  296. {
  297. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  298. CmdInfoAns ans;
  299. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveICCardATR", ans);
  300. LOG4VTM(INFO, "ActiveICCardATR err = " << err);
  301. if (err == Error_Succeed) {
  302. atrBuf.dwSize = ans.dwSize;
  303. memcpy(atrBuf.data, ans.data.c_str(), ans.data.length() + 1);
  304. }
  305. return err;
  306. }
  307. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ActiveContactlessICCard(char fstType, char scdType, char thdType, char& outType)
  308. {
  309. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  310. ActiveContactlessICCardAns ans;
  311. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ActiveContactlessICCard", ans);
  312. LOG4VTM(INFO, "ActiveContactlessICCard err = " << err);
  313. if (err == Error_Succeed) {
  314. outType = (char)ans.outType;
  315. }
  316. return err;
  317. }
  318. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactivateICCard()
  319. {
  320. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  321. SimulatorCommonAns ans;
  322. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactivateICCard", ans);
  323. LOG4VTM(INFO, "DeactivateICCard err = " << err);
  324. return err;
  325. }
  326. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DeactContactlessICCard()
  327. {
  328. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  329. SimulatorCommonAns ans;
  330. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DeactContactlessICCard", ans);
  331. LOG4VTM(INFO, "DeactContactlessICCard err = " << err);
  332. return err;
  333. }
  334. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::RFTypeABCommand(CmdInfo sendBuf, CmdInfo& recvBuf)
  335. {
  336. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  337. CmdInfoAns ans;
  338. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "RFTypeABCommand", ans);
  339. LOG4VTM(INFO, "RFTypeABCommand err = " << err);
  340. if (err == Error_Succeed) {
  341. recvBuf.dwSize = ans.dwSize;
  342. memcpy(recvBuf.data, ans.data.c_str(), ans.data.length() + 1);
  343. }
  344. return err;
  345. }
  346. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::DevOpenEx(DWORD dwPort, DWORD dwBaudRate, BYTE btOpenType, const char* pDevSN, BYTE& btType)
  347. {
  348. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  349. DevOpenExAns ans;
  350. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "DevOpenEx", ans);
  351. LOG4VTM(INFO, "DevOpenEx err = " << err);
  352. if (err == Error_Succeed) {
  353. btType = (BYTE)ans.btType;
  354. }
  355. return err;
  356. }
  357. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::TransferEnInit(int& iStatus, BYTE*& Cr1, int& lenR1, BYTE*& Cr3, int& lenR3, BYTE*& dKey, int& lenKey)
  358. {
  359. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  360. TransferEnInitAns ans;
  361. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "TransferEnInit", ans);
  362. LOG4VTM(INFO, "TransferEnInit err = " << err);
  363. if (err == Error_Succeed) {
  364. iStatus = ans.iStatus;
  365. lenR1 = ans.lenR1;
  366. lenR3 = ans.lenR3;
  367. lenKey = ans.lenKey;
  368. memcpy(Cr1, ans.Cr1, 256);
  369. memcpy(Cr3, ans.Cr3, 256);
  370. memcpy(dKey, ans.dKey, 256);
  371. }
  372. return err;
  373. }
  374. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SetR2(int& iStatus, BYTE* pCr2, int lenR2)
  375. {
  376. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  377. SetR2Ans ans;
  378. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SetR2", ans);
  379. LOG4VTM(INFO, "SetR2 err = " << err);
  380. if (err == Error_Succeed) {
  381. iStatus = ans.iStatus;
  382. }
  383. return err;
  384. }
  385. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::SendWorkingKey(const char* pWorkingKey)
  386. {
  387. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  388. SimulatorCommonAns ans;
  389. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "SendWorkingKey", ans);
  390. LOG4VTM(INFO, "SendWorkingKey err = " << err);
  391. return err;
  392. }
  393. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardToSlot(int slot)
  394. {
  395. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  396. SimulatorCommonAns ans;
  397. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardToSlot", ans);
  398. LOG4VTM(INFO, "MoveCardToSlot err = " << err);
  399. return err;
  400. }
  401. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::MoveCardFromSlot(int slot)
  402. {
  403. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  404. SimulatorCommonAns ans;
  405. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "MoveCardFromSlot", ans);
  406. LOG4VTM(INFO, "MoveCardFromSlot err = " << err);
  407. return err;
  408. }
  409. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::ReadAccount(CardNo& cardNo)
  410. {
  411. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  412. CardNoAns ans;
  413. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "ReadAccount", ans);
  414. LOG4VTM(INFO, "ReadAccount err = " << err);
  415. if (err == Error_Succeed) {
  416. cardNo.dwSize = ans.dwSize;
  417. cardNo.dwTrack2Size = ans.dwTrack2Size;
  418. cardNo.dwTrack3Size = ans.dwTrack3Size;
  419. memcpy(cardNo.account, ans.account.c_str(), ans.account.length() + 1);
  420. memcpy(cardNo.track2, ans.track2.c_str(), ans.track2.length() + 1);
  421. memcpy(cardNo.track3, ans.track3.c_str(), ans.track3.length() + 1);
  422. }
  423. return err;
  424. }
  425. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::GetSlotSum(int& sum)
  426. {
  427. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  428. GetSlotSumAns ans;
  429. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "GetSlotSum", ans);
  430. LOG4VTM(INFO, "GetSlotSum err = " << err);
  431. if (err == Error_Succeed) {
  432. sum = ans.sum;
  433. }
  434. return err;
  435. }
  436. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::QuerySlotsStatus(SlotStatus& slots, const int slot, bool bFull /*= false*/)
  437. {
  438. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  439. SlotStatusAns ans;
  440. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "QuerySlotsStatus", ans);
  441. LOG4VTM(INFO, "QuerySlotsStatus err = " << err);
  442. if (err == Error_Succeed) {
  443. slots.dwSize = ans.dwSize;
  444. for (int i = 0; i < ans.status.size(); i++)
  445. {
  446. slots.status[i] = (BYTE)ans.status[i];
  447. }
  448. }
  449. return err;
  450. }
  451. ErrorCodeEnum CardIssuerImpl::PrintCardFaceRightNow(const KakuPrintInfo printInfo)
  452. {
  453. ErrorCodeEnum err = Error_Succeed;
  454. SimulatorCommonAns ans;
  455. err = SimulatorHttpFunction(EntityName, "PrintCardFaceRightNow", ans);
  456. LOG4VTM(INFO, "PrintCardFaceRightNow err = " << err);
  457. return err;
  458. }